Wie wij zijn

Wij zijn Schrijen-Lippertz. Drukkers. Wij geloven in drukwerk. Voor bepaalde vormen van communicatie met je doelgroepen is dat gewoon het beste middel. Omdat drukwerk aanwezig is en in de stroom digitale berichten extra opvalt. Omdat je soms iets aan papier wilt toevertrouwen dat je wilt bewaren en koesteren. Omdat drukwerk zo overweldigend mooi kan zijn.


Ervaren alleskunner

We voeren het drukkersvak ruim 80 jaar uit met veel plezier en professionaliteit. Met onze verscheidenheid aan persen, printers en afwerkmachines kunnen we alle producties aan. Briefpapier. Kranten. Visitekaarten. Posters. Een enorme catalogus. Een magazine. Een kunstboek. Eén exemplaar, of tienduizenden. Printen, drukken, afwerken. In alle mogelijke formaten (we zijn de enige drukker in Zuid-Limburg met formaat 72 x 102). Toegewijde mensen. Prima prijzen. Alle actuele papiercollecties zijn bij ons in huis te bewonderen. Kom maar kijken. We ontvangen je graag in Voerendaal. Bij Schrijen-Lippertz. Drukkers.

Alle soorten klanten

Onze klantenlijst beslaat ruim 700 grotere en kleinere klanten: ziekenhuizen en ontwerpbureaus, onderwijsinstellingen en producenten, gemeenten en groothandels, culturele instellingen en de bakker-om-de-hoek. Ze zijn ons alle even dierbaar. Voor veel van onze opdrachtgevers zijn we preferred supplier. Voor sommige verzorgen we het voorraadbeheer, die ontlasten we met speciale online besteltools.


Ons team

Marthin FlokstraAlgemeen Directeur

Marthin Flokstra

Algemeen Directeur

Sinds begin 2009. Grafofiel met ruim 30 jaar ervaring in de wereld van drukwerk en lithografie, in Nederland en Duitsland. Ik zie mijn bedrijf als een sportteam, dat ieder jaar Champions League wil spelen. Ben trots op mijn team van toegewijde specialisten. Om hen te coachen en te laten ontwikkelen tot de best mogelijke prestatie is mijn kick. Samen de lat van kwaliteit, innovatie en service in Limburg op de hoogste trede leggen is mijn drive.


m.flokstra@schrijen-lippertz.nl

045 - 575 16 30

06 - 578 852 50

Mike MolsRelatiemanager

Mike Mols

Relatiemanager

Pittige vragen van de klant oplossen is mijn dagelijkse uitdaging. Met mijn ruim 30 jaar ervaring in het grafische, opgedaan zowel in de drukkerijwereld als aan bureau-zijde, zorg ik voor snelle, adequate oplossingen. Werken in een team en samen de vraagstukken tackelen, geeft me een kick. Combinatie van zeer ruime pre-press ervaring en project-/ordermanagement geeft mij de juiste tools voor de job.


m.mols@schrijen-lippertz.nl

045 - 562 81 57

Maurice WijsenCalculator/Relatiemanager

Maurice Wijsen

Calculator/Relatiemanager

Dagelijks houd ik me bezig met complexe calculaties en orders, factureren en nacalculaties. Ik vind het leuk om oplossingen, verbeterpunten en alternatieven te vinden en daardoor een tevreden klant te hebben. We hebben een leuk team dat de schouders er onder zet. Dat motiveert mij ook om tot het uiterste te gaan. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende functies: van vlakdrukmontage en doka werkzaamheden ben ik via de zetterij bij het bedrijfskantoor gekomen. Het orderproces heeft voor mij weinig geheimen.


m.wijsen@schrijen-lippertz.nl

045 - 562 81 33

Diana TummersRelatiemanager

Diana Tummers

Relatiemanager

Ik begon bij Schrijen-Lippertz als leerling offsetdrukker, maar werk nu als relatiemanager. Over wat er in druk allemaal mogelijk is, kun je me niks wijs maken. Voor sommige klanten geldt: weet je het niet, vraag het maar aan Diana! In mijn vrije tijd maak ik muziek en treed ik op. En ik probeer de Griekse taal te leren. Ik heb een zwak voor Griekenland. En voor mijn drie katten.


d.tummers@schrijen-lippertz.nl

045 - 562 81 55

Ronald MarxRelatiemanager

Ronald Marx

Relatiemanager

Loyaal, tikkeltje conservatief en eigenwijs. Ken het grafische proces door en door: ik heb achter de drukpers gestaan, montages en plaatkopie gedaan en expeditie. Kan van veel dingen blij worden: mijn vrouw en mijn dochter, een heldere sterrenhemel, een gezellig zomers tentfeest. En ook van mooie grafische producties met verrassende opmaak, papierkeuze en vorm. Moet er iets bedacht worden dan ben ik er als de kippen bij om een oplossing te zoeken. Bedenken, tekenen, uitsnijden en in elkaar zetten. Collega’s zeggen wel eens dat er een knutsel-leraar aan mij verloren is gegaan.


r.marx@schrijen-lippertz.nl

045 - 562 81 78

Léon PluijmaekersAdministratie

Léon Pluijmaekers

Administratie

De term grafisch dier past goed bij mij. Heb een eigen drukkerij gehad, en heb daar en bij Schrijen-Lippertz veel ervaring opgedaan. Ik heb veel papierkennis en vind het jammer dat dit duurzame product minder gebruikt wordt. Op de administratie zorg ik voor de grafische touch. Ik ben heel precies, dat komt vaak van pas. Vlaai en taart doen het altijd goed bij mij. En blij word ik van mensen die van goede wil zijn.


l.pluijmaekers@schrijen-lippertz.nl

Daniël HodeniusBedrijfsleider

Daniël Hodenius

Staffunctionaris R&D

Sinds 2006 onderdeel van dit prachtige bedrijf. Was mijn rol aanvankelijk alleen IT/technisch, nu vervul ik steeds meer facilitaire en (management) ondersteunende taken. Samenwerken aan doelen met tijdsdruk en waar enig risico aan zit, geven gezonde spanning waar ik goed mee uit de voeten kan. Voordat ik in de grafische industrie kwam te werken, heb ik met name gewerkt in administratieve- en IT-functies voor financiële en educatieve instellingen.


d.hodenius@schrijen-lippertz.nl

Bart de VriesPrepress

Bart de Vries

Prepress

Ik houd me vooral bezig met de workflow en verzorg de opmaak van publicaties. Meer een doener dan een prater, maar altijd collegiaal.


b.devries@schrijen-lippertz.nl

Roger CuijpersOffsetdrukker

Roger Cuijpers

Offsetdrukker

Het grafische vak zit in mijn genen. Ik ben er nu ruim 35 jaar in werkzaam, bij verschillende Nederlandse en Duitse bedrijven. Groot formaat vind ik het mooiste wat er is, zeker op de geavanceerde persen waar we hier mee werken. Kwaliteit leveren staat bij mij voorop. Vrolijk word ik van opdrachtgevers aan de pers die hun enthousiasme en waardering laten blijken bij de totstandkoming van hun product.


info@schrijen-lippertz.nl

Kaweh MustafazadehOffsetdrukker / Planning

Kaweh Mustafazadeh

Offsetdrukker / Planning

Sinds 2000 zit ik in het grafische vak, in verschillende functies bij verschillende bedrijven in Limburg. Ik ben een teamspeler en sta altijd voor mijn team klaar. Met machines en techniek bezig zijn is mijn favoriete bezigheid. Dingen verbeteren en makkelijker maken, dat vind ik leuk. Daar krijg ik voldoening uit. Ondanks dat ik ongeduldig ben is vooruitgang en prestaties boeken mijn drive om nog een stap verder te gaan.


info@schrijen-lippertz.nl

Rob WassenbergOffsetdrukker

Rob Wassenberg

Offsetdrukker

Ik ben nu ongeveer een kwart eeuw werkzaam voor het fenomeen ‘Schrijen’ en ben vertrouwd met bijna alle ins en outs van dit mooie grafische bedrijf. Meegegaan met de noodzakelijke veranderingen, zowel bij het drukken als het printen. Mijn motto is: creatief met flexibiliteit. Ik sta altijd klaar om een top product te leveren.


info@schrijen-lippertz.nl

Peter den BestenVoorman offsetdrukker

Peter den Besten

Voorman offsetdrukker

Al zo’n 30 jaar, in hart en nieren, drukker. Een mooi vak: we zijn dé stap in het grafisch productieproces waardoor creativiteit tastbaar wordt, zwart op wit (of full colour). Ik ben een echte teamspeler, snel, kwalitatief en productief. Kritisch en perfectionistisch bij de uitdagende jobs. Met het team de planningsdoelen verwezenlijken, zonder in te leveren op kwaliteit, op een betrouwbaar machinepark, is mijn drive.


info@schrijen-lippertz.nl

Patrick VonckenPrintoperator

Patrick Voncken

Printoperator

Bij het printen op de modernste full colour machines, ligt de uitdaging in een stabiel kleurbeheer. Die uitdaging ligt me wel. Mijn werk is heel all round: van flexibel meedenken, zelf voorbereiden en printen tot (vaak) zelf afwerken. Schrijen-Lippertz heeft een groot en modern print-machinepark, van full colour tot zwart wit. Ik heb een goed inzicht in de markt, doordat je als printoperator op verschillende machines werkt. Ik houd van die variatie.


info@schrijen-lippertz.nl

Wilko van den BoschPrintoperator

Wilko van den Bosch

Printoperator

Na 12 jaar gewerkt te hebben op een foto- en tekenafdeling aan de Universiteit Leiden, heb ik het roer omgegooid en ben een nieuwe uitdaging aangegaan in het Limburgse. Samen met mijn collega’s draag ik zorg voor de verwerking van alle voorkomende printwerkzaamheden binnen het bedrijf. We hebben een modern printerpark. Met oog voor de beste kwaliteit en service werk ik met veel plezier voor onze klanten. Van de keuze voor een nieuwe uitdaging heb ik nog geen dag spijt gehad!


info@schrijen-lippertz.nl

Giel SmitsmansAfwerker machinaal

Giel Smitsmans

Afwerker machinaal

Voordat ik in 1989 in dienst kwam bij Schrijen-Lippertz werkte ik als machinaal houtbewerker. Ik vind het een sport om de afdeling vlekkeloos te laten draaien, samen met mijn collega’s. Ik ben goed in het organiseren en plannen van onze werkzaamheden. Mijn grootste hobby is de schutterij waar kameraadschap hoog in het vaandel staat en waar we net als in de drukkerij samen een goede prestatie willen leveren.


info@schrijen-lippertz.nl

Henriette JaeqxInterieurverzorgster

Henriette Jaeqx

Interieurverzorgster

Ik maak schoon in de avonduren. Met een eigen wil en veel doorzettingsvermogen. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, en als gezin houden we ons bezig met het fokken van honden: de Nederlandse schapendoes.
Hiervoor werkte ik 25 jaar in de bloemenbranche, van tuincentrum tot bloemenzaak en bloemenkraampje op de markt. Nu zit ik in de schoonmaakbranche met ook enkele jaren ervaring in leidinggevende functies.


info@schrijen-lippertz.nl

Wim FrinsPapierlogistiek/TD

Wim Frins

Papierlogistiek / TD

Opgegroeid in Hoensbroek, sinds 15 jaar woonachtig in Voerendaal. De middelbare school heb ik gevolgd op de biologische school te Heerlen. Techniek heeft van jongs af aan mijn interesse gehad, daarom ben ik autoschadehersteller geworden. Hierna begon ik bij Schrijen-Lippertz als chauffeur en later in de technische dienst. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan auto’s, vooral het restaureren van oldtimers. Is er nog tijd over dan wandel ik door het Limburgse landschap.


info@schrijen-lippertz.nl

Paul LiedekerkenPrint Operator

Paul Liedekerken

Print Operator

In 2005 ben ik begonnen bij Schrijen-Lippertz als medewerker preprint. Naast het opmaken van bestanden zorgde ik ook voor de printmontages. Daarnaast was ik actief als printoperator aan de kleurmachines. In de loop der tijd heb ik ook gewerkt aan de zwartwit machines, in de afwerking op diverse plekken en in het order management. In ben dus bekend met het hele traject en wordt op diverse plekken in het bedrijf ingezet. Momenteel ben ik ook werkzaam als medewerker bij de reprobalie van Zuyd Hogeschool. Hier komt de kennis van de diverse functies die ik in het verleden bekleed heb erg van pas.
Mijn vrije tijd vul ik graag met het werken aan glasmozaiek en hou ik met bezig met het spotten van vogels.


info@schrijen-lippertz.nl


Geschiedenis

Ons bedrijf kent een lange geschiedenis en daar zijn we trots op. Het eerste drukwerk rolde in 1934 van onze persen in Voerendaal en sinds de begintijd zijn we een aanwezige speler geweest in regio Zuid-Limburg. Vanuit Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen en omgeving, tot soms ver daar buiten (tot aan Ierland aan toe) weten opdrachtgevers onze drukkers te vinden. Leuk om te weten is dat het bedrijf werd opgericht door de Voerendaalse koster Schrijen. En dat we in de begintijd opdrachten uit heel het land op de pers hadden liggen, waarbij de nadruk lag op bidprentjes. Als een van de weinige drukkers in Nederland konden we namelijk toen al uit de voeten met kleurdrukwerk.

In Voerendaal werden de vrome heiligen in stemmige kleuren op de voorzijde gedrukt, de afnemers hoefden vervolgens alleen zwarte tekst in te drukken. Vanaf 1948 is de drukkerij gehuisvest in het huidige pand. Ben je al eens bij ons langs geweest? Dan ken je vast het verhaal achter ons nogal opmerkelijke pand. Maar anders vertellen we het je graag, net als hoe ons bedrijf alle stormen in de grafische wereld heeft weten te doorstaan. Weet: je bent altijd welkom.